Orlický Šupináč

Orlík je má oblíbená voda a kdykoliv, když mám čas a práce dovolí, mizím od všeho a cílem je má oblíbená zátoka na tomto krásném, i když docela náročném revíru. Co čert nechtěl, tak letní prázdniny byly ve znamení neustálého shonu a ke konci srpna nastal čas si odfrknout. Naplánovali sme naši poslední rybářskou akci „24“ v naší oblíbené zátoce.

Přibalil jsem si sebou na zakrmení pelety Green Squid od Aminomixu a také Multi Bait Classic od Mikbaits. Zakrmil jsem svůj věrný flek na jedné z lavic, nastražil pruty a čekal na první rozjezd. Na háček jsem zvolil úspěšnou kombinaci NS1 od CC More a boilies od Mikbaits Fanatica o 20 mm průměru.
Večer a přes noc moc záběrů nepříslo a byl celkem klid. Měli jsme aspoň čas na nakrmení našich hladových půpků a poklábosení u pivka.

Dokrmoval jsem dále pouze boilisem a po několika hodinách příšel záběr, na který jsem čekal. Po několika minutovém zdolávání jsem v podběráku uviděl krásného Orlického šupináče, který neodolal NS1 a Fanatice. Jako háček jsem použil Ashima vel. 8, který vždy dobře sedí a přelstil i Orlického mazáka.

Tento krásný 16,2 Kg a 92 cm měřící krasavec byl krásnou tečkou za prázdninovou akcí, která mi přinesla mnoho poznatků a zkušeností, na které se nezapomíná.

Petrův zdar!

Honza Jezbera